Resultaatgericht sporten in een gemoedelijke sfeer!

Breda - 076 - 54 98 705 Essen (B) - 0032 - 366 377 83
Image Alt

Spinning

Spinning (groepsles)

Wat is Spinning?

Spinning doe je op een vaststaande fiets, met extra weerstand. Zittend of staand fiets je naar een topconditie toe.
De muziek ondersteunt het tempo van langzaam, via snel naar een eindsprint.
Het zware vliegwiel zorgt ervoor dat je een natuurlijke weerstand hebt die zoveel mogelijke bij het echte fietsen aansluit.
Het afremmechanisme staat in zijn vrij, biedt iets weerstand voor een zwaardere belasting, of is ingesteld op een belasting gelijk aan bergop fietsen.
Na een warming up wordt het tempo opgevoerd.
Langzaam wordt de weerstand groter en schuif je wat meer naar achter op het zadel om meer kracht te kunnen zetten. Bij het eerste heuveltje kom je uit het zadel en sta je losjes achterin op de trappers. Ook de bilspieren doen zo hun werk. Na een afdaling in hoog tempo en met weinig weerstand heb je kunnen herstellen en komt een echte col.

Eigen niveau kiezen

Tijdens de training kun je altijd de weerstand zelf instellen. Iets meer als je nog over hebt, iets minder als je te fors ingezet hebt of vorm van de dag wat minder is.
Fietsen kan iedereen en door de vliegwielconstructie van de spinbike ga je als een trein.
Het mooie van deze vorm van trainen is behalve de ondersteunende muziek vooral de mogelijkheid om op elk moment voor je eigen niveau te kiezen.
Daarnaast ben je continue aan het trainen en continue calorieën aan het verbranden.
Er gaat geen tijd verloren aan uitleg, spullen klaarzetten en opruimen of wachten tot anderen klaar zijn.Het is bijna 100% zuivere trainingstijd dus een prima manier om snel je conditie te verbeteren en veel calorieën te verbruiken.

Gewrichtvriendelijk

Bovendien hoef je bij deze vorm van trainen niet te rennen of te springen wat een groot voordeel kan zijn als deze belastingen voor bijvoorbeeld rug of gewrichten te groot is.
Door de steeds afwisselende houdingen in stand of zit gebruik je veel been, bil en rugspieren.

Corona-update 2 juni:
Sportplaza Essen:
Vanaf 9 juni mogen we weer!
We houden ons aan de het protocol van de fitnessbranche-organisatie. Dus houd je aan de hygieneregels en de 1,5 meter regel onderling. De regels kun je vinden in het sportcentrum op diverse plaatsen. Ontsmet in ieder geval de handen bij binnenkomst en draag een mondmasker. In de sportruimte mag deze weer af.
Fitness:
Reserveren voor de fitness is niet nodig, alles wordt wel geregistreerd bij binnenkomst.
Handdoek is verplicht.
Groepslessen:
Deze mogen ook weer! Wel moet de 1,5 meter gewaarborgd blijven, dus in de les mogen maximaal 15 leden deelnemen. Meld dus aan (en ook weer af als er onverhoopt iets tussengekomen is, zodat eventueel iemand op de wachtlijst deel kan nemen) via de website. De lessen starten vanaf maandag 14 juni. U vindt het huidige groepslessenrooster ook op deze website.
Boksen en kickboksen gebeurt in de vorm van conditie- en bokszaktraining. Deze lessen starten vanaf donderdag 17 juni.
Horeca:
De horeca mag ook weer open. Regels hieromtrent worden nog bekend gemaakt, maar een kopje koffie/thee/shake e.d. is weer mogelijk!
Kleedkamers:
Deze blijven nog even gesloten, maar mogen weer geopend worden vanaf 1-7-2021.
Abonnementen:
Voor alle vragen hieromtrent kunt u bij de balie terecht vanaf 9 juni of mailen naar info@sportplaza-essen.be
Voor alle leden die ons trouw zijn gebleven en ons financieel zijn blijven steunen: we zijn jullie enorm dankbaar!
Natuurlijk bieden wij jullie een compensatie hiervoor. U ontvangt vanaf opening op aanvraag bij de receptie een envelop met daarin onze compensatiemogelijkheden, zodat u kunt kiezen welke optie het beste bij u past.
N.B. Tariefswijziging abonnementen
Mede als gevolg van de coronacrisis worden onze tarieven gewijzigd vanaf 2021. Dit is echter niet van toepassing op onze huidige trouwe leden; jullie blijven hetzelfde tarief betalen wat je nu betaalt. Hiermee willen we al onze leden bedanken die ons door de crisis heen helpen. Zonder jullie kunnen we niet blijven bestaan!

Corona update 1 juni 2021

Topsportplaza Breda:

Vanaf 5 juni zijn er weer versoepelingen! Dit betekent het volgende:

-de groepslessen mogen weer van start! Check het groepslessenrooster welke lessen we aanbieden vanaf de heropening en meld je aan.

-er mogen weer 50 mensen sporten per ruimte. Reserveren in de fitness is dus nog steeds niet nodig. Wel voor de groepslessen.

-de kleedkamers mogen ook weer open. Deze zijn geopend vanaf 7 juni.

-voor vragen over het abonnement: u kunt aan de balie terecht of mailen naar info@topsportplaza-breda.nl

Voor alle leden die ons trouw zijn gebleven en ons financieel zijn blijven steunen: we zijn jullie enorm dankbaar!
Natuurlijk bieden wij jullie een compensatie hiervoor. U ontvangt vanaf 1 juni op aanvraag bij de receptie een envelop met de compensaties.
N.B. Tariefswijziging abonnementen
Mede als gevolg van de coronacrisis worden onze tarieven gewijzigd vanaf 2021. Dit is echter niet van toepassing op onze huidige trouwe leden; jullie blijven hetzelfde tarief betalen wat je nu betaalt. Hiermee willen we al onze leden bedanken die ons door de crisis heen helpen. Zonder jullie kunnen we niet blijven bestaan!
Voor de leden van Sportplaza HENDRIK-IDO-AMBACHT:
Reserveer hier je trainingen: https://www.supersaas.nl/schedule/Sportplaza/Hendrik-Ido-Ambacht
Voor deze vestiging gelden andere voorwaarden omdat dit niet meer tot het Sportplaza concept behoort per 01-05-2021.
Er is een nieuwe website in de maak, waarop op zeer korte termijn meer info beschikbaar is over opening en details hieromtrent.
Mocht u in de tussentijd vragen hebben, kunt u contact opnemen met info@sportplazahia.nl