Resultaatgericht sporten in een gemoedelijke sfeer!

Breda - 076 - 54 98 705 Essen (B) - 0032 - 366 377 83
Image Alt

Fitness

Fitness

Wat is Fitness?

Fitness is een sport waarbij je zeer gericht een doelstelling kunt nastreven.
Dit is een van de redenen waarom moderne fysiotherapeuten gebruik maken van de fitness bij de revalidatie van zijn of haar patiënten.
Maar ook voor diegene die geen blessures hebben is fitness een uitkomst! Wij proberen de sport te benaderen zoals die bedoeld is.
Je komt bij ons met bepaalde wensen, dat kan zijn het verbeteren van je conditie, gewichtstoename of -afname en mogelijk het vergroten van je spierkracht.

Wij zorgen er met op maat gemaakte programma’s en begeleiding van onze sportinstructeurs voor dat u uw doelstelling bereikt.
Binnenkort: Indien gewenst stellen wij een fitheidprofiel van u op, dit omvat het afnemen van een conditietest, het meten van je gewicht en een vetpercentagemeting. Zodat mocht je een aantal maanden verder zijn er met behulp van harde feiten gesteld kan worden of je training enig effect heeft gesorteerd of niet.

Fitness is een verzamelnaam voor de activiteiten die ervoor zorgen dat je in een betere algehele conditie komt, en is grofweg te splitsen in twee categorieën: cardiotraining en krachttraining.

Cardiotraining

Cardiotraining is de training van het hart- en vaatstelsel, oftewel, het verbeteren van het uithoudingsvermogen.
Het verbeteren van de conditie hangt nauw samen met het verbeteren van lenigheid, snelheid en coördinatie.
Cardiotraining doe je op cardioapparatuur zoals de loopband, crosstrainer, fitnessbike, roeimachine, etc.
Voor uitgebreide informatie over Cardiofitness klik hier.

Krachttraining

Niet in de laatste plaats is het van belang dat de apparatuur in een fitnesscentrum goed functioneert en voor ieder lichaamstype goed instelbaar is.
Daarom is er bewust gekozen voor de nieuwste lijn van Panatta, een Italiaans kwaliteitsmerk met hoogwaardige fitnessapparatuur om je krachttraining te kunnen uitoefenen. Krachttraining is het trainen van de spieren, waardoor de spiermassa groeit. Denk hierbij niet direct aan bodybuilding want dat is een extreme vorm van krachttraining.

De krachttraining in een fitnessclub is simpelweg op te delen in twee categorieën: het “boller” maken van de spieren (een vol, “opgepompt” resultaat) en het “langer” maken van de spieren (spieraftekening zonder overdreven “bolling” van de spieren).

Je maakt je spieren “boller” wanneer je aan explosieve krachttraining doet: een aantal sets bestaande uit (zeer) weinig herhalingen (maximaal 8) waarbij je zoveel mogelijk gewicht weg tilt.

Je maakt je spieren “langer” wanneer je op spieruithoudingsvermogen traint: een aantal sets bestaande uit veel herhalingen (minimaal 15) waarbij je minder gewicht weg tilt maar dus wel langer doorgaat. Over het algemeen is fitness er dus op gericht het lichaam te belasten waardoor de belastbaarheid vergroot wordt.

Met het juiste programma en onder goede begeleiding zorgen fitnessactiviteiten ervoor dat het lichaam terug in balans komt!
Uiteraard bieden wij u een goede persoonlijke begeleiding op het gebied van krachttraining en fysieke conditie en kunnen wij u begeleiden bij het kiezen van goede voedingsadviezen.

Ook voor revalidatie en Senioren

Onze gediplomeerde fysiotherapeut begeleidt mensen met medische beperkingen en bij revalidatie.
Wie na een ongeluk of een operatie weer op krachten wil komen heeft behoefte aan goede begeleiding en specifieke oefeningen.
Die mensen kunnen ook bij ons terecht, net als degenen die een aangepast sportprogramma nodig hebben vanwege een handicap. Het is voor die groepen mensen juist ook erg prettig dat zij in een normale sportschool kunnen trainen.

Corona-update 2 juni:
Sportplaza Essen:
Vanaf 9 juni mogen we weer!
We houden ons aan de het protocol van de fitnessbranche-organisatie. Dus houd je aan de hygieneregels en de 1,5 meter regel onderling. De regels kun je vinden in het sportcentrum op diverse plaatsen. Ontsmet in ieder geval de handen bij binnenkomst en draag een mondmasker. In de sportruimte mag deze weer af.
Fitness:
Reserveren voor de fitness is niet nodig, alles wordt wel geregistreerd bij binnenkomst.
Handdoek is verplicht.
Groepslessen:
Deze mogen ook weer! Wel moet de 1,5 meter gewaarborgd blijven, dus in de les mogen maximaal 15 leden deelnemen. Meld dus aan (en ook weer af als er onverhoopt iets tussengekomen is, zodat eventueel iemand op de wachtlijst deel kan nemen) via de website. De lessen starten vanaf maandag 14 juni. U vindt het huidige groepslessenrooster ook op deze website.
Boksen en kickboksen gebeurt in de vorm van conditie- en bokszaktraining. Deze lessen starten vanaf donderdag 17 juni.
Horeca:
De horeca mag ook weer open. Regels hieromtrent worden nog bekend gemaakt, maar een kopje koffie/thee/shake e.d. is weer mogelijk!
Kleedkamers:
Deze blijven nog even gesloten, maar mogen weer geopend worden vanaf 1-7-2021.
Abonnementen:
Voor alle vragen hieromtrent kunt u bij de balie terecht vanaf 9 juni of mailen naar info@sportplaza-essen.be
Voor alle leden die ons trouw zijn gebleven en ons financieel zijn blijven steunen: we zijn jullie enorm dankbaar!
Natuurlijk bieden wij jullie een compensatie hiervoor. U ontvangt vanaf opening op aanvraag bij de receptie een envelop met daarin onze compensatiemogelijkheden, zodat u kunt kiezen welke optie het beste bij u past.
N.B. Tariefswijziging abonnementen
Mede als gevolg van de coronacrisis worden onze tarieven gewijzigd vanaf 2021. Dit is echter niet van toepassing op onze huidige trouwe leden; jullie blijven hetzelfde tarief betalen wat je nu betaalt. Hiermee willen we al onze leden bedanken die ons door de crisis heen helpen. Zonder jullie kunnen we niet blijven bestaan!

Corona update 1 juni 2021

Topsportplaza Breda:

Vanaf 5 juni zijn er weer versoepelingen! Dit betekent het volgende:

-de groepslessen mogen weer van start! Check het groepslessenrooster welke lessen we aanbieden vanaf de heropening en meld je aan.

-er mogen weer 50 mensen sporten per ruimte. Reserveren in de fitness is dus nog steeds niet nodig. Wel voor de groepslessen.

-de kleedkamers mogen ook weer open. Deze zijn geopend vanaf 7 juni.

-voor vragen over het abonnement: u kunt aan de balie terecht of mailen naar info@topsportplaza-breda.nl

Voor alle leden die ons trouw zijn gebleven en ons financieel zijn blijven steunen: we zijn jullie enorm dankbaar!
Natuurlijk bieden wij jullie een compensatie hiervoor. U ontvangt vanaf 1 juni op aanvraag bij de receptie een envelop met de compensaties.
N.B. Tariefswijziging abonnementen
Mede als gevolg van de coronacrisis worden onze tarieven gewijzigd vanaf 2021. Dit is echter niet van toepassing op onze huidige trouwe leden; jullie blijven hetzelfde tarief betalen wat je nu betaalt. Hiermee willen we al onze leden bedanken die ons door de crisis heen helpen. Zonder jullie kunnen we niet blijven bestaan!
Voor de leden van Sportplaza HENDRIK-IDO-AMBACHT:
Reserveer hier je trainingen: https://www.supersaas.nl/schedule/Sportplaza/Hendrik-Ido-Ambacht
Voor deze vestiging gelden andere voorwaarden omdat dit niet meer tot het Sportplaza concept behoort per 01-05-2021.
Er is een nieuwe website in de maak, waarop op zeer korte termijn meer info beschikbaar is over opening en details hieromtrent.
Mocht u in de tussentijd vragen hebben, kunt u contact opnemen met info@sportplazahia.nl