Resultaatgericht sporten in een gemoedelijke sfeer!

Breda - 076 - 54 98 705 Essen (B) - 0032 - 366 377 83 Hendrik-Ido-Ambacht - 078 - 64 72 792
Image Alt

Fitness

Fitness

Wat is Fitness?

Fitness is een sport waarbij je zeer gericht een doelstelling kunt nastreven.
Dit is een van de redenen waarom moderne fysiotherapeuten gebruik maken van de fitness bij de revalidatie van zijn of haar patiënten.
Maar ook voor diegene die geen blessures hebben is fitness een uitkomst! Wij proberen de sport te benaderen zoals die bedoeld is.
Je komt bij ons met bepaalde wensen, dat kan zijn het verbeteren van je conditie, gewichtstoename of -afname en mogelijk het vergroten van je spierkracht.

Wij zorgen er met op maat gemaakte programma’s en begeleiding van onze sportinstructeurs voor dat u uw doelstelling bereikt.
Binnenkort: Indien gewenst stellen wij een fitheidprofiel van u op, dit omvat het afnemen van een conditietest, het meten van je gewicht en een vetpercentagemeting. Zodat mocht je een aantal maanden verder zijn er met behulp van harde feiten gesteld kan worden of je training enig effect heeft gesorteerd of niet.

Fitness is een verzamelnaam voor de activiteiten die ervoor zorgen dat je in een betere algehele conditie komt, en is grofweg te splitsen in twee categorieën: cardiotraining en krachttraining.

Cardiotraining

Cardiotraining is de training van het hart- en vaatstelsel, oftewel, het verbeteren van het uithoudingsvermogen.
Het verbeteren van de conditie hangt nauw samen met het verbeteren van lenigheid, snelheid en coördinatie.
Cardiotraining doe je op cardioapparatuur zoals de loopband, crosstrainer, fitnessbike, roeimachine, etc.
Voor uitgebreide informatie over Cardiofitness klik hier.

Krachttraining

Niet in de laatste plaats is het van belang dat de apparatuur in een fitnesscentrum goed functioneert en voor ieder lichaamstype goed instelbaar is.
Daarom is er bewust gekozen voor de nieuwste lijn van Panatta, een Italiaans kwaliteitsmerk met hoogwaardige fitnessapparatuur om je krachttraining te kunnen uitoefenen. Krachttraining is het trainen van de spieren, waardoor de spiermassa groeit. Denk hierbij niet direct aan bodybuilding want dat is een extreme vorm van krachttraining.

De krachttraining in een fitnessclub is simpelweg op te delen in twee categorieën: het “boller” maken van de spieren (een vol, “opgepompt” resultaat) en het “langer” maken van de spieren (spieraftekening zonder overdreven “bolling” van de spieren).

Je maakt je spieren “boller” wanneer je aan explosieve krachttraining doet: een aantal sets bestaande uit (zeer) weinig herhalingen (maximaal 8) waarbij je zoveel mogelijk gewicht weg tilt.

Je maakt je spieren “langer” wanneer je op spieruithoudingsvermogen traint: een aantal sets bestaande uit veel herhalingen (minimaal 15) waarbij je minder gewicht weg tilt maar dus wel langer doorgaat. Over het algemeen is fitness er dus op gericht het lichaam te belasten waardoor de belastbaarheid vergroot wordt.

Met het juiste programma en onder goede begeleiding zorgen fitnessactiviteiten ervoor dat het lichaam terug in balans komt!
Uiteraard bieden wij u een goede persoonlijke begeleiding op het gebied van krachttraining en fysieke conditie en kunnen wij u begeleiden bij het kiezen van goede voedingsadviezen.

Ook voor revalidatie en Senioren

Onze gediplomeerde fysiotherapeut begeleidt mensen met medische beperkingen en bij revalidatie.
Wie na een ongeluk of een operatie weer op krachten wil komen heeft behoefte aan goede begeleiding en specifieke oefeningen.
Die mensen kunnen ook bij ons terecht, net als degenen die een aangepast sportprogramma nodig hebben vanwege een handicap. Het is voor die groepen mensen juist ook erg prettig dat zij in een normale sportschool kunnen trainen.

Wij gaan weer starte­n met buiten fitness ­voor 4 personen op ons parkeerterrein in Hendrik-Ido-Ambacht!
Dit ­gaat plaatsvinden naa­st onze huidige perso­nal trainingen voor o­ok maximaal 4 persone­n.
Wie:­ alle leden, maximaal­ 4 personen tegelijk,­ altijd 1.5m afstand ­houden (je traint in ­tweetallen)
Wat:­ zelfstandige buiten ­fitness (vooral compo­und trainingen, zie u­itleg)
Waar:­ op ons parkeerterrei­n
Wanneer: ­
- reserveren verplic­ht
- je hebt 50 minuten­ de tijd om te traine­n
- maximaal 2x per we­ek (1x per dag, i.v.m­. zeer beperkte capac­iteit, denk a.u.b. aa­n je medesporters)
- meer dan 2 reserve­ringen per persoon pe­r week zullen door on­s worden verwijderd e­n dan kun je dus niet­ komen sporten.
- Kom niet te vroeg ­naar je training en z­org dat je na 50 minu­ten klaar bent. Doe b­ij voorkeur al een kl­eine warming op (net ­buiten ons parkeerter­rein) en bereid je tr­aining voor (zodat je­ precies weet wat je ­komt trainen in die 5­0 minuten).
Verdere uitleg: ­
We mogen maximaal 4 ­personen tegelijk ont­vangen. I.v.m. die be­perkte capaciteit, he­t seizoen en de avond­klok kunnen we helaas­ nog niet veel, maar ­we willen jullie zo g­raag weer IETS kunnen­ bieden!
Daarom is onze keuze­ gevallen op het volg­ende materiaal wat we­ naar buiten halen:
- 2x squatrek ­
- 2x olympische stan­g met klemmen
- 2x bankje (1 plat,­ 1 incline)
- schijvenstandaard ­met schijven
­
Dit is beperkt en da­t realiseren we ons h­eel goed. Maar met wa­t creativiteit, tempo­ in je training en do­orzettingsvermogen, k­un je in 50 minuten e­en hele goede workout­ uitvoeren.
Denk aan de volgende­ oefeningen die je al­lemaal kunt doen:
- bankdrukken (plat ­en incline)
- overhead press ­
- barbell row­
- deadlift ­
- squat ­
- lunge ­
- hip thrust­
- bicep curl­
- skull crushers ­
- front raise­
- etc. ­
Bij voldoende animo ­en hopelijk snel meer­ versoepelingen vanui­t het RIVM, zullen wi­j de mogelijkheden be­kijken van wat, waar ­en wanneer we kunnen ­uitbreiden.
Bij extreem slecht w­eer zullen onze train­ingen niet doorgaan (­denk aan harde wind i­.c.m. veel regen). Da­n zullen we de traini­ngen verwijderen (hou­d dit dus goed in de ­gaten).
Door een beetje regen laten wij ons niet tegenhouden. Heb je gereserveerd maar kom je toch niet? Meld je dan aub af!
We hopen jullie snel te zien om bij ons te komen sporten buiten!

Corona update 12 maart 2021:

Verschrikkelijk jammer dat de lockdown verlengd is. Begrijpelijk is het wel dat deze beslissing is genomen, maar we zouden zo graag weer ALLES kunnen aanbieden zodat jullie lekker kunnen sporten en aan je gezondheid kunnen werken.

In de nieuwste versie van de ‘routekaart’ lezen we af dat binnen sporten op 1.5m afstand voor volwassenen als één van de eerste versoepelingen op de lijst staat. We hebben daarom goede hoop dat dit op korte termijn weer kan en mag!

1.Omdat we het allemaal beu zijn en we extra moeite willen doen om de feestdagen kilo’s er weer af te werken, geven we 1-op-1 en 1-op-2 Outdoor Personal Training.

Of je nu één keer even dat steuntje in de rug kunt gebruiken van een van onze fitnessinstructeurs om je home workout goed uitgelegd te krijgen, of wekelijks goed afgemat wil worden, het kan allemaal. Binnen de huidige regels van het RIVM (dus 1 instructeur op maximaal 2 sporters) willen we jullie de mogelijkheid bieden om bij ons op het parkeerterrein te komen trainen.

Voor de leden van Sportplaza HENDRIK-IDO-AMBACHT:  klik hier voor de recentste update 
Voor de leden van Topsportplaza BREDA: mail ons je voorkeursdag/tijd naar info@topsportplaza-breda.nl, dan plannen we je afspraak voor de personal training in!

Wil je thuis binnen blijven sporten? Nog steeds worden er elke week nieuwe workouts toegevoegd in de besloten Facebook groep van Sportplaza: https://www.facebook.com/groups/365973067793780

Daarnaast kun je een op maat gemaakt thuis train schema aanvragen via de mail van jouw vestiging, zie hieronder:
Hendrik-Ido-Ambacht: info@sportplaza-hendrikidoambacht.nl
Breda: info@topsportplaza-breda.nl
2.Tariefswijziging abonnementen
Mede als gevolg van de coronacrisis worden onze tarieven gewijzigd vanaf 2021. Dit is echter niet van toepassing op onze huidige trouwe leden; jullie blijven hetzelfde tarief betalen wat je nu betaalt. Hiermee willen we al onze leden bedanken die ons door de crisis heen helpen. Zonder jullie kunnen we niet blijven bestaan!
Hopelijk tot snel!!