Resultaatgericht sporten in een gemoedelijke sfeer!

Breda - 076 - 54 98 705 Essen (B) - 0032 - 366 377 83
Sportplaza

Fitness

Fitness

Wat is Fitness?

Fitness is een sport waarbij je zeer gericht een doelstelling kunt nastreven.
Dit is een van de redenen waarom moderne fysiotherapeuten gebruik maken van de fitness bij de revalidatie van zijn of haar patiënten.
Maar ook voor diegene die geen blessures hebben is fitness een uitkomst! Wij proberen de sport te benaderen zoals die bedoeld is.
Je komt bij ons met bepaalde wensen, dat kan zijn het verbeteren van je conditie, gewichtstoename of -afname en mogelijk het vergroten van je spierkracht.

Wij zorgen er met op maat gemaakte programma’s en begeleiding van onze sportinstructeurs voor dat u uw doelstelling bereikt.
Binnenkort: Indien gewenst stellen wij een fitheidprofiel van u op, dit omvat het afnemen van een conditietest, het meten van je gewicht en een vetpercentagemeting. Zodat mocht je een aantal maanden verder zijn er met behulp van harde feiten gesteld kan worden of je training enig effect heeft gesorteerd of niet.

Fitness is een verzamelnaam voor de activiteiten die ervoor zorgen dat je in een betere algehele conditie komt, en is grofweg te splitsen in twee categorieën: cardiotraining en krachttraining.

Cardiotraining

Cardiotraining is de training van het hart- en vaatstelsel, oftewel, het verbeteren van het uithoudingsvermogen.
Het verbeteren van de conditie hangt nauw samen met het verbeteren van lenigheid, snelheid en coördinatie.
Cardiotraining doe je op cardioapparatuur zoals de loopband, crosstrainer, fitnessbike, roeimachine, etc.
Voor uitgebreide informatie over Cardiofitness klik hier.

Krachttraining

Niet in de laatste plaats is het van belang dat de apparatuur in een fitnesscentrum goed functioneert en voor ieder lichaamstype goed instelbaar is.
Daarom is er bewust gekozen voor de nieuwste lijn van Panatta, een Italiaans kwaliteitsmerk met hoogwaardige fitnessapparatuur om je krachttraining te kunnen uitoefenen. Krachttraining is het trainen van de spieren, waardoor de spiermassa groeit. Denk hierbij niet direct aan bodybuilding want dat is een extreme vorm van krachttraining.

De krachttraining in een fitnessclub is simpelweg op te delen in twee categorieën: het “boller” maken van de spieren (een vol, “opgepompt” resultaat) en het “langer” maken van de spieren (spieraftekening zonder overdreven “bolling” van de spieren).

Je maakt je spieren “boller” wanneer je aan explosieve krachttraining doet: een aantal sets bestaande uit (zeer) weinig herhalingen (maximaal 8) waarbij je zoveel mogelijk gewicht weg tilt.

Je maakt je spieren “langer” wanneer je op spieruithoudingsvermogen traint: een aantal sets bestaande uit veel herhalingen (minimaal 15) waarbij je minder gewicht weg tilt maar dus wel langer doorgaat. Over het algemeen is fitness er dus op gericht het lichaam te belasten waardoor de belastbaarheid vergroot wordt.

Met het juiste programma en onder goede begeleiding zorgen fitnessactiviteiten ervoor dat het lichaam terug in balans komt!
Uiteraard bieden wij u een goede persoonlijke begeleiding op het gebied van krachttraining en fysieke conditie en kunnen wij u begeleiden bij het kiezen van goede voedingsadviezen.

Ook voor revalidatie en Senioren

Onze gediplomeerde fysiotherapeut begeleidt mensen met medische beperkingen en bij revalidatie.
Wie na een ongeluk of een operatie weer op krachten wil komen heeft behoefte aan goede begeleiding en specifieke oefeningen.
Die mensen kunnen ook bij ons terecht, net als degenen die een aangepast sportprogramma nodig hebben vanwege een handicap. Het is voor die groepen mensen juist ook erg prettig dat zij in een normale sportschool kunnen trainen.