Resultaatgericht sporten in een gemoedelijke sfeer!

Breda - 076 - 54 98 705 Essen (B) - 0032 - 366 377 83 Hendrik-Ido-Ambacht - 078 - 64 72 792
Image Alt

Okido Yoga

Okido Yoga (groepsles)

Wat is Okido Yoga?

Okido yoga werd gecreëerd door de Japanse meester Masahiro Oki (1921-1985). Hij ontwikkelde een dynamische en hedendaagse yoga vanuit zijn ervaringen met diverse vormen van lichaamswerk: de traditionele oosterse gevechtskunsten, de Indische yoga, zenmeditatie, enz.
Okido Yoga verenigt diverse aspecten van het mens-zijn, de leringen zijn eenvoudig verstaanbaar en praktisch. Okido yoga is een training in ‘doen’. Het is een vorm van yoga met zowel dynamische als rustige kanten en is gericht op de praktijk van het dagelijks leven.
Centraal staan concentratie, stabiliteit, aanpassings- en doorzettingsvermogen. Soms zijn de oefeningen met opzet moeilijk. Ze zijn bedoeld om je eigen grenzen te leren kennen en vormen een stimulans om die grenzen te verleggen. Het gaat er steeds om je mogelijkheden maximaal te benutten en zo je zelfkennis te vergroten.

De functie van Okido yoga is het contact met onze innerlijke levenskracht te helpen herstellen. Juiste ademhaling, beweging, voeding en mentale instelling zijn middelen om dat doel te bereiken.

Aspecten van Okido yoga:

  • correctieve oefeningen
  • reinigingsoefeningen voor de inwendige organen
  • ademhalingsoefeningen
  • shiatsu (drukpuntmassage)
  • kyoka-ho (hara-versterkende oefeningen)
  • meditatie
  • voeding en vasten
  • houding in het dagelijks leven

Corona update 4 februari 2021:

Verschrikkelijk jammer dat de lockdown verlengd is. Begrijpelijk is het wel dat deze beslissing is genomen, maar we zouden zo graag weer ALLES kunnen aanbieden zodat jullie lekker kunnen sporten en aan je gezondheid kunnen werken.

In de nieuwste versie van de ‘routekaart’ lezen we af dat binnen sporten op 1.5m afstand voor volwassenen als één van de eerste versoepelingen op de lijst staat. We hebben daarom goede hoop dat dit op korte termijn weer kan en mag!

1.Omdat we het allemaal beu zijn en we extra moeite willen doen om de feestdagen kilo’s er weer af te werken, geven we 1-op-1 en 1-op-2 Outdoor Personal Training.

Of je nu één keer even dat steuntje in de rug kunt gebruiken van een van onze fitnessinstructeurs om je home workout goed uitgelegd te krijgen, of wekelijks goed afgemat wil worden, het kan allemaal. Binnen de huidige regels van het RIVM (dus 1 instructeur op maximaal 2 sporters) willen we jullie de mogelijkheid bieden om bij ons op het parkeerterrein te komen trainen.

Voor de leden van Sportplaza HENDRIK-IDO-AMBACHT: Reserveer hier je personal training voor buiten: https://www.supersaas.nl/schedule/Sportplaza/Hendrik-Ido-Ambacht
Voor de leden van Topsportplaza BREDA: mail ons je voorkeursdag/tijd naar info@topsportplaza-breda.nl, dan plannen we je afspraak voor de personal training in!

Wil je thuis binnen blijven sporten? Nog steeds worden er elke week nieuwe workouts toegevoegd in de besloten Facebook groep van Sportplaza: https://www.facebook.com/groups/365973067793780

Daarnaast kun je een op maat gemaakt thuis train schema aanvragen via de mail van jouw vestiging, zie hieronder:
Hendrik-Ido-Ambacht: info@sportplaza-hendrikidoambacht.nl
Breda: info@topsportplaza-breda.nl
2.Tariefswijziging abonnementen
Mede als gevolg van de coronacrisis worden onze tarieven gewijzigd vanaf 2021. Dit is echter niet van toepassing op onze huidige trouwe leden; jullie blijven hetzelfde tarief betalen wat je nu betaalt. Hiermee willen we al onze leden bedanken die ons door de crisis heen helpen. Zonder jullie kunnen we niet blijven bestaan!
Hopelijk tot snel!!